Kako napraviti sajt

Traži

Idi na sadržaj

Zarada sajtom

Zarada sajtom i blogom

ZARADA SAJTOM

Napravili ste svoj sajt i doveli posetioce. Zašto ne biste nešto i zaradili? Posetioci neće ni znati da zaradjujete svaki put kada dodju na Vašu stranicu.

Ovde ćemo Vam prikazati neke firme kod kojih se kao vlasnik sajta ili bloga možete prijaviti, nakon čega ćete na sajt postaviti njihove reklame.

Zaradu možete ostvarivati na neki od sledećih načina: po prikazu, po kliku, po prijavi, po prodaji.

PLAĆANJE PO KLIKU će Vam kao početnicima biti najinteresantnije. Zaradjujete onda kada neki posetilac klikne na reklamu (baner) koji se nalazi na Vašem sajtu. Cena klika može biti razlicita. Na ovaj način se nećete baš obogatiti, jer samo 2-5% posetilaca koji svrate na Vaš sajt kliknu na reklamu. Taj procenat može biti veći ako su reklame iste teme kao i Vaš sajt. Na taj način prvo ciljate (privučete posetioce koje interesuje tema na Vašem sajtu), a zatim pucate (s obzirom da su tema sajta i reklame slične, veći broj posetilaca će kliknuti na reklamu).

PLAĆANJE PO PIKAZU Poslodavac Vam ovde plaća za svaki prikaz svoje reklame, bez obzira na to da li je na njih neko kliknuo, ili ne. Cost per mile ili pay per impresion – cena 1000 prikaza neke reklame, može biti različita.

PLAĆANJE PO PRODAJI Ovde se može najviše zaraditi. Potrebno je da posetilac preko reklame na Vašoj stranici ode na sajt koji reklamirate, a zatim nešto kupi, i Vi za to dobijate odredjeni procenat. Medjutim, kod nas je problem što ljudi nemaju poverenja u plaćanje preko interneta, pa je bolje da, za sada, izbegavate ovaj način zarade. Izuzetak su stranice na npr. engleskom jeziku.

PLAĆANJE PO PRIJAVI Ovim načinom takodje možete zaraditi lepu sumu. Plaćeni ste kada Vaš posetilac na sajtu sponzora (poslodavca) ostavi svoj mejl, ili neke druge podatke i prijavi se za neku uslugu koja je najčešće besplatna.

Ako želite da pogledate spisak firmi (sa kratkim opisom) kod kojih možete zaraditi na napred navedene načine, kliknite ovde.


Kako napraviti sajt | Šta je potrebno? | Kako napraviti blog | Seo - Optimizacija sajta | Promocija sajta i bloga | Zarada sajtom i blogom | Knjiga gostiju | Prijatelji sajta | Mapa Sajta


Pod-Meni:

ili preko ove stranice Kontakt

Vrati na sadržaj | Povratak na glavni meni