Kako napraviti sajt

Traži

Idi na sadržaj

Šta je sve potrebno da bi se napravio sajt?

Šta je potrebno?

ŠTA MI JE SVE POTREBNO?

Ovde je dat prikaz onih stvari koje su Vam potrebne da biste napravili svoj sajt lako i besplatno. Uverite se sami koliko je jednostavno.

TEMA
Pre nego što počnete da pravite svoj sajt, odredite temu na koju će se odnositi sadržaj sajta. Ako ste odredili temu, odlično, ali ako niste, pročitajte nekoliko saveta za odabir teme.

DOMEN
Domen predstavlja adresu Vašeg sajta. Ono što je za nas ulica i broj u stvarnom svetu, to je domen za Vaš sajt na internetu. Saznajte kako doći do svog domena.

WEB PROSTOR
Web prostor je mesto na serveru gde ćete postaviti svoj sajt. Često se za web prostor mora platiti, ali ovde ćemo Vam prikazati kako da dodjete do web prostora za Vaš sajt besplatno. Više detalja

ZNANJE
Da biste napravili svoj lični sajt, nije Vam potrebno neko veliko znanje iz oblasti informatike. Postoje firme i pojedinci koje ce vam napraviti sajt za odredjenu nadoknadu. Takodje neke firme kao sto su npr. one koje Vam daju besplatan prostor, nude već gotove šablone po kojima možete napraviti svoj sajt, dovoljno je samo da odaberete šta vam se svidja. Pogledajte ovde za više detalja.

PROMOCIJA
Napravili ste svoj sajt? Sigurno ga niste pravili da čami u nekom ćošku i želite posetioce? Naravno da želite! Sajt ne vredi ništa bez posetilaca. To znaju svi na internetu. Ako želite da saznate kako privući posetioce, pogledajte ovde.

ZARADA
Privukli ste posetioce. Zašto nešto ne biste i zaradili? Onako usput. Besplatno je. Posetioci neće ni znati da zaradjujete svaki put kad svrate na Vaš sajt. Želite li da zaradite? Šta onda čekate!? Više o tome ovde.

DODACI ZA SAJT
Napravili ste sajt, ali Vam deluje monotono? Ništa ne brinite, postoji mnoštvo dodataka koji će Vašem sajtu dati poseban izgled i funkcionalnost. Tu su brojači, animacije i grafika, knjige utisaka... I naravno, sve to je besplatno. Pogledajte ovde i saznajte više o besplatnim dodacima za Vaš sajt.

TROŠKOVI?
Ukoliko ste odabrali besplatan domen (tj. poddomen), kao i neki od već gotovih šablona, najveći trošak će Vam predstavljati internet konekcija, kao i Vaše vreme dok sve ne postavite na svoje mesto. Generalno gledano, od svih napred navedenih stvari koje biste trebali da uradite, svakako najviše vremena će Vam uzeti pravljenje sajta, dok sve ostale izmene i fina podešavanja neće predstavljati problem i trajaće kratko.Kako napraviti sajt | Šta je potrebno? | Kako napraviti blog | Seo - Optimizacija sajta | Promocija sajta i bloga | Zarada sajtom i blogom | Knjiga gostiju | Prijatelji sajta | Mapa Sajta

ili preko ove stranice Kontakt

Vrati na sadržaj | Povratak na glavni meni