Kako napraviti sajt

Traži

Idi na sadržaj

Promocija sajta

Promocija sajta i bloga

PROMOCIJA

Svi koji poseduju sajt , znaju da sajt bez posetilaca ne znači ništa. Možete imati ekstra sajt ili neku ekstra uslugu, ali ako ga ne izreklamirate, sve pada u vodu.

Ovde ćemo Vam opisati kako da sami promovišete svoj sajt i dovodite posetioce, naravno besplatno.

Ovo je ujedno i jedna od najtežih stvari, ali zahvaljujući servisima koji su besplatni na internetu, veoma lako ćemo za početak dobiti 100-200 unikatnih posetilaca.
Vidite samo primer kako ste Vi našli ovaj sajt??? E pa tako će i drugi surferi da nadju Vas.

Kada smo sredili sadržaj sajta, već imamo ideju kako ćemo opisati šta nudimo na njemu, a to će nam biti potrebno pri prijavi na top liste, razmene banera itd...

Na primer imamo sajt: "Moj Klavir"
Važne stvari koje se trebaju pomenuti u opisu koji je pretežno oko max. 250 karaktera (maksimalno oko 200 slova) su sledeće:
Nabrojaću neke iz glave odmah:
+Pomoć pri izboru klavira
+Notni zapisi
+Nauči prve korake
+Štelovanje i najpoznatiji servisi
+Tehnike sviranja
+Komentari kolega muzicara itd..
Sad sve to treba složiti (povezati) u mali tekst.

Drugi korak je banner: najcesce se koriste dimenzije 468 x 60 pa bi bilo dobro da ga posedujete. Formati neka budu jpg ili gif, veličina 468 x 60, a težine oko 10-35kb. Što je više kb, baner se sporije učitava, po postoji mogucnost da ga potencijalni posetioci ne vide i odu na neku drugu stranicu.

Najbolje rešenje je uploadovati ga na nekom hostu besplatno, ali i oni imaju neka svoja pravila. Baner možete napraviti i sami, naravno besplatno. Ukoliko želite da napravite baner online, pogledajte listu sajtova koji ce vam to omogućiti, naravno besplatno. Kada smo sredili i hostovali banner idemo dalje.

Top liste: Pošto ih ima milione treba odabrati samo najbolje. Nekoliko se može izdvojiti: B-S Top 100, ExYu-TOP.. Uskoro ćemo dodati još neke. Sigurno se pitate zašto baš ove dve liste, a evo i odgovora: Džaba nama puno bolje liste kad ne dozvoljavaju poddomene na svojim listama, a to je u ovom slučaju ako ste odabrali besplatan poddomen! Zato je najbolje koristiti gore spomenute liste jer podržavaju poddomene i imaju jako dobre posete!

Kad se registrujete i ispunite prijave za listu, dobićete html kod koji treba da postavite na svoj sajt, a možete ga postavljati na razna mesta po sajtu gde Vam ne kvari dizajn.

Dolazimo i do razmene banner-a:
Razmenu možete vršiti sa drugim sajtovima, blogovima, forumima itd.. Najbolje je kad nemate nikoga razmenjivati u sistemima (Najbolje su se pokazali). Nude se razni sistemi, ali ne tako efikasni jer je sve više skripti koje se šire netom pa tako sajtovi koji nemaju ni 20 poseta dnevno nude Vama razmenu, a šta od njih očekivati?

Ovde ću Vam predstaviti samo proverene i dobre sisteme jer bolje je da imate 2-3 dobra sistema nego 10 bezveze, a i nije dobro ni previše banera! Medju najboljim su: Vizi-adz, Najbolji, Otkačeno, Jugostar. Predlažem da koristite sve navedene, jer tako ćete dobiti maksimum!

Kojoj god da pristupite razmeni trebate postaviti html kod na Vašu stranicu, a najbolje mesto je dodati element u dnu stranice!

Jedan od dobrih poteza je i razmena linkova sa prijateljima koji imaju blog, sajt, forum, ali ne treba preterivati. Sasvim je solidno imati 10-12 prijateljskih linkova, ali naravno pod uslovom da i oni Vas postave na svoj dobro posećen prostor jer nemate koristi od slabo posećenih stranica, samim tim ujedno vam nudimo razmenu linkova (ako ste zainteresovani).

Sve ovo važi i za blogove koji su napravljeni kao pod domeni.


Kako napraviti sajt | Šta je potrebno? | Kako napraviti blog | Seo - Optimizacija sajta | Promocija sajta i bloga | Zarada sajtom i blogom | Knjiga gostiju | Prijatelji sajta | Mapa Sajta


Pod-Meni:

ili preko ove stranice Kontakt

Vrati na sadržaj | Povratak na glavni meni