Kako napraviti sajt

Traži

Idi na sadržaj

On page SEO optimizacija sajta

Seo - Optimizacija sajta

ON PAGE SEO OPTIMIZACIJA sajta za pretraživače - Šta je on page optimizacija

Šta je on page SEO optimizacija? On page optimizacija Vašeg sajta je jedna od bitnih stavki SEO optimizacije sajtova za pretraživače. Odnosi se na optimizaciju same stranice, dakle, izvodi se na samom sajtu - stranici.

Poznato Vam je da pretraživači pregledaju stranice Vašeg web sajta i unose ih u svoj indeks odakle se prikazuju kao rezultati pretrage.

Ukoliko želimo da nam se sajt, odnosno odredjene stranice sajta nadju u vrhu rezultata pretrage za ključne reči koje obradjujemo na stranici, nije dovoljno samo napisati tekst sa dotičnom ključnom reči, već moramo i da prilagodimo samu stranicu tako da pretraživači shvate o čemu je tematika stranice. Ovo prilagodjavanje stranica Vašeg web sajta naziva se On Page optimizacija.

On page optimizacija obuhvata skup više radnji koje moramo napraviti da bi stranica bila dobro optimizovana i pregledna pretraživačima.

*Optimizacija samog sadržaja na stranici - počevši od Title taga i naslova, odgovarajućih meta tagova, podnaslova i postojanja dotične ključne reči i njenih varijacija na stranici. Takodje je bitno da sadržaj bude jedinstven i kvalitetan - namenjen posetiocima.

*Odabrati odgovarajuću strukturu URL-a i naziv stranice koji bi u sebi trebalo da sadrži ključnu reč

*Ukoliko koristite slike i video, oni moraju imati odgovarajući ALT tag, dakle morate uraditi optimizaciju slika

*Naziv domena je jako bitan faktor u On page optimizaciji, poželjno je da u sebi sadrži glavnu ključnu reč

*Linkovanje unutar sadržaja izmedju pojedinih stranica Vašeg sajta je takodje važno, a doprinosi i boljoj indeksiranosti Vašeg internet sajta

*Mapa sajta je takodje važan deo Onpage optimizacije jer omogućava pretraživačima da bolje indeksiraju stranice vašeg sajta

Ovo su neke osnove Onpage optimizacije sajta. Neke stvari od navedenih su manje bitne a neke više. Ukoliko konkurišete za jake ključne reči, svaka sitnica je važna, pa je zato poželjno da on page optimizaciji posvetite odgovarajuću pažnju i odradite je kako treba.

Kako napraviti sajt | Šta je potrebno? | Kako napraviti blog | Seo - Optimizacija sajta | Promocija sajta i bloga | Zarada sajtom i blogom | Knjiga gostiju | Prijatelji sajta | Mapa Sajta

ili preko ove stranice Kontakt

Vrati na sadržaj | Povratak na glavni meni