Kako napraviti sajt

Traži

Idi na sadržaj

Linkovanje unutar teksta

Seo - Optimizacija sajta

Linkovanje unutar teksta je jedan od važnih aspekata kvalitetnog sadržaja. Naravno, ne možemo linkovati sve i svašta već je poželjno da to budu teme relevantne za sadržaj koji se nalazi na stranici.

Kada radimo linkovanje unutar teksta između stranica na našem sajtu mi istovremeno doprinosimo i boljem indeksiranju web stranica. Zašto je to važno? Iz jednostavnog razloga - ukoliko stranice nisu indeksirane, ma koliko kvalitetan bio sadržaj na njima, one se ne mogu ni pojaviti u rezultatima pretrage, a samim tim neće doprinositi posećenosti i rangiranju našeg sajta.

Kao što smo već napomenuli, preporučljivo je linkovati druge stranice sajta koje su relevantne za sadržaj na datoj stranici ne samo zbog bolje indeksiranosti, već i zbog bolje pozicije linkovanih stranica i celog sajta u rezultatima pretrage.

Linkovane mogu biti i stranice nekog drugog sajta. Ovo je najčešće situacija kada navodimo izvor za neku informaciju objavljenu na našem sajtu. Ako mislite da na ovaj način reklamirate neki drugi sajt, to je samo delom tačno. Vi na ovaj način prvenstveno gradite kredibilitet u očima svojih korisnika dajući im kvalitetan sadržaj. Ukoliko korisnici uvide da im Vaš sajt pomaže i daje im vredne informacije rado će se ponovo vratiti na njega po još! A to nije loše, zar ne?

A sa druge strane, kada vlasnici drugog sajta ili bloga vide da im šaljete posete, možda u nekom svom tekstu spomenu i Vaš sajt što opet ide Vama u prilog jer može rezultirati povećanjem posete.

Naravno, prilikom linkovanja poželjno je koristiti odgovarajući anchor tekst koji opisuje sadržaj stranice na koju se linkuje.

Mala napomena, koliko god da je linkovanje drugih stranica vašeg sajta korisno, toliko i preterana izlinkovanost može biti štetna jer će je pretraživači videti kao pokušaj manipulacije u cilju postizanja boljeg rejtinga u rezultatima pretrage. Zato nemojte preterivati, 2-3-4 linka po stranici koje vode na druge stranice Vašeg sajta su i te kako dovoljna.

Kako napraviti sajt | Šta je potrebno? | Kako napraviti blog | Seo - Optimizacija sajta | Promocija sajta i bloga | Zarada sajtom i blogom | Knjiga gostiju | Prijatelji sajta | Mapa Sajta


Pod-Meni:

ili preko ove stranice Kontakt

Vrati na sadržaj | Povratak na glavni meni