Kako napraviti sajt

Traži

Idi na sadržaj

Kvalitetan sadržaj

Seo - Optimizacija sajta

Zašto je važno imati kvalitetan sadržaj?

Mnogi vlasnici sajtova i webmasteri ne shvataju da je upravo sadržaj ono što odredjuje da li će se korisnici koji su došli na sajt (nevezano da li su došli preko pretraživača ili nekog drugog sajta) tu i zadržati. Mnogi vebmasteri su čak postali i paranoični oko postizanja što boljeg rangiranja na pretraživačima, a u najvećem broju slučaja njihov problem je što nemaju sajtove sa dovoljno kvalitetnih informacija koje vredi pogledati.

To je upravo jedan od ključnih razloga zašto nema poseta na nekom sajtu - jednostavno ne nudi kvalitetan sadržaj. Razmislite malo, kada stvarate sadržaj da li ulažete dovoljno napora u njegovo stvaranje? Ako se Vi sami ne portrudite oko sadržaja šta mislite, hoće li se i posetioci truditi da ga pročitaju?

Ukoliko Već pravite sajt razmislite da li dovoljno truda ulažete i u stvaranje sadržaja koji će se na njemu nalaziti. Sadržaj je taj koji kod posetilaca stvara poverenje, pouzdanost i direktno utiče na prodaju ponuđenog proizvoda.

Jedan od najznačajnijih razloga zašto je sadržaj koristan je upravo taj da on od čitalaca Vašeg web sajta gradi veliku bazu web pretplatnika. Ukoliko je Vaš sadržaj stvarno kvalitetan, onda će ga posetioci bookmarkovati, deliti sa prijateljima ili eventualno linkovati na njega.

Ako je Vaš sadržaj zaista kvalitetan to ima još jednu veliku prednost jer možete očekivati da će i drugi webmasteri verovatno linkovati na njega. Dakle, ako svojim posetiocima pružite zaista kvalitetan i koristan sadržaj ne samo da ćete postići bolje rangiranje na pretraživačima već ćete zadovoljiti potrebe posetioca, a na taj način gradite ime i reputaciju, a povrh toga možete dobiti i besplatne linkove ka Vašem sajtu.

Takođe, ukoliko želite da se rangirate za konkurentne ključne reči poželjno je da redovno objavljujete nove članke, bar 3 puta nedeljno. Naravno, poželjno je da tekstovi budu nešto duži, bar 300 reči. Dakle, obratite pažnju na stvaranje novog i kvalitetnog sadržaja na svojim stranicama ne samo zbog pretraživača, već i da biste ispunili potrebe svojih korisnika.
Imajte u vidu da ne smete preterivati sa gomilanjem ključnih reči u svojim tekstovima jer to može imati negativan uticaj na rangiranje sajta na pretraživačima.

U idealnom slučaju, potrebno je ostvariti ravnotežu prilikom optimizacije za pretraživače u svrhu postizanja što boljeg rejtinga i obezbeđivanja kvalitetnog sadržaja. Sa kombinacijom jednog i drugog dobićete odlične rezultate a pri tome je kvalitetan sadržaj taj koji donosi bolje korisničko iskustvo.

Kako napraviti sajt | Šta je potrebno? | Kako napraviti blog | Seo - Optimizacija sajta | Promocija sajta i bloga | Zarada sajtom i blogom | Knjiga gostiju | Prijatelji sajta | Mapa Sajta


Pod-Meni:

ili preko ove stranice Kontakt

Vrati na sadržaj | Povratak na glavni meni