Kako napraviti sajt

Traži

Idi na sadržaj

Kako napraviti blog

Kako napraviti blog

Kako napraviti blog besplatno? Blog se može napraviti jako jednostavno, brzo i besplatno. Ako čitate ovaj tekst verujemo da ste već bar donekle upoznati sa blog platformama.

Ima više načina kako možete besplatno napraviti svoj blog. Jedan od načina je da se prijavite na neki od besplatnih blog servisa. Prilikom prijave odabraćete ime svog bloga, a web adresa vašeg bloga će glasiti: Vaš-blog.blog-servis.com.

Najpoznatiji internacionalni blog servisi su wordpress.com i blogger.com, tj. blogspot.com (blogger i blogspot su isti servis).

Mali je broj ljudi koji nisu čuli za wordpress. To je po mišljenju mnogih najpoznatija i najbolja blog platforma. Wordpress je, naravno, potpuno besplatan čak i u punoj verziji. Na wordpress se možete prijaviti ovde. Dovoljno je da kliknete na link za prijavu, popunite prazna polja, i kroz nekoliko trenutaka možete početi sa blogovanjem. Naravno, ima i dodatnih opcija. Svakako, puna verzija je bolja, imate više opcija, veliki izbor dostupnih, besplatnih tema, a i lokalizovana je tj. dostupna je na našem jeziku. Ukoliko želite da dodate blog na svoj lični domen, pročitajte ovaj tekst: Kako instalirati wordpress blog. Više o punoj verziji u nekom od narednih tekstova.

Drugi jako poznati internacionalni blog servis, gde se potpuno besplatno može napraviti blog jeste Blogger. To je besplatni blog servis čiji je vlasnik Google. Možda nije tako lep, i nema puno dodataka i besplatnih tema kao wordpress, ali je jednostavan i funkcionalan. Na ovaj besplatan blog servis se možete prijaviti ovde. Ako niste vični sa engleskim, lako možete promeniti jezik, a dostupan je i naš. Zatim samo pratite uputstva i kroz par minuta imaćete svoj besplatni blog.

Postoje i domaći blog servisi koji rade po istom principu kao i prethodno opisana dva. Neki od njih su npr. Blog.co.yu, MojBlog.rs, Blog.hr, i mnogi drugi.

Važna napomena: Ukoliko se prijavite na Blogspot blog servis imajte u vidu da kasnije, ako se odlučite da promenite ili kupite lični domen, nećete moći da uradite redirekciju i preusmerite promet na svoj novi sajt.

Tekst preuzet sa bloga: Kako do sajta
Originalni članak možete pročitati ovde: Kako napraviti blog besplatno

Kako napraviti sajt | Šta je potrebno? | Kako napraviti blog | Seo - Optimizacija sajta | Promocija sajta i bloga | Zarada sajtom i blogom | Knjiga gostiju | Prijatelji sajta | Mapa Sajta


Pod-Meni:

ili preko ove stranice Kontakt

Vrati na sadržaj | Povratak na glavni meni