Kako napraviti sajt

Traži

Idi na sadržaj

Ciljana poseta

Promocija sajta i bloga

Šta je ciljana poseta i zašto je ona bitna?

Krenimo redom. Recimo da već imate napravljen svoj sajt, i da se na njemu bavite prodajom nekog proizvoda. Za primer ćemo uzeti da prodajete npr... web kamere...

Dakle, Vas interesuje da dobijete posetu, odnosno da na Vaš sajt dođu ljudi koji traže web kamere. Web kamere je jedna jako uopštena ključna reč sa velikim brojem pretraga svakog meseca. I sad se Vi zaletite i hoćete da se rangirate i budete prvi na google za pojam "
web kamere". I recimo da uspete (iako je konkurencija žestoka). S obzirom da ste početnik, ovo niste uradili sami već ste platili nekom da to uradi za Vas...

Zadovoljno trljate ruke i mislite kako ćete sada da rasturite sa prodajom. Ali ne! Jeste da se nalazite u vrhu google rezultata i dolazi Vam dosta ljudi, ali.. Ali ipak prodaja je loša ili je čak uopšte nema. Hvatate se za glavu, jedete se od muke jer dali ste velike pare nekom SEO ekspertu da Vas dovede u vrh rezultata za ovaj jako traženi termin.

Nije Vam jasno... Poseta je tu ali niko ništa ne kupuje, nema konverzije. Pitate se gde ste pogrešili? Odgovor je jednostavan - poseta nije bila u potpunosti ciljana. Tačno je da su Vaše posetioce interesovale web kamere ali jednostavno, posetioci ne koriste iste fraze i ključne reči kada nešto kupuju ili kada se o nečemu samo informišu. Najverovatnije su na Vašem sajtu tražili samo opšte informacije o web kamerama.

Dobro, pogrešili smo ali bilo bi dobro kada bismo na tim greškama nešto i naučili. Znači nas sada interesuje šta je to, koja je to ključna reč koju Vaši potencijalni kupci kucaju u polje za pretragu kada su već odlučili šta žele i spremni su to da kupe. Upravo ta ključna reč će nam dovešti usko ciljanu posetu i proizvesti prodaju a mi ćemo ostvariti zaradu.

Kako bi mogla da glasi ta ključna reč? Imajmo u vidu da su se kupci već informisali o raznim proizvodima i da su se već odlučili za određeni proizvod. Dakle moramo im dati upravo ono što traže - tačno određeni proizvod. U našem slučaju pretpostavimo da kupci traže kameru određenog proizvođača, npr.
Genius i tačno određeni model npr. VideoCam Eface 2050AF. Znači to je ključna reč za koju želimo da se rangiramo proizvođač+model, u ovom slučaju Genius VideoCam Eface 2050AF. Uz ovo se često mogu dodati još neke reči kao što su npr.: prodaja, kupovina, najjeftinije i slične.

Na ovaj način, kao što smo već pomenuli, možete dobiti usko ciljanu posetu, a samim tim i konverzija (procenat prodaje) će biti velika. Konkretno za navedeni pojam "Genius VideoCam Eface 2050AF" prema našim istraživanjima obavi se oko 16 pretraga mesečno od kojih se većina najverovatnije završe prodajom.

Slična situacija je i sa drugim proizvodima, nebitno koji su - morate imati usko ciljanu posetu da biste ostvarili zaradu. Jedino na taj način možete sebi obezbediti dodatne prihode a samim tim Vaš sajt će ispuniti svrhu svog postojanja i opravdati ulaganja koja ste imali u njega.

Kako napraviti sajt | Šta je potrebno? | Kako napraviti blog | Seo - Optimizacija sajta | Promocija sajta i bloga | Zarada sajtom i blogom | Knjiga gostiju | Prijatelji sajta | Mapa Sajta


Pod-Meni:

ili preko ove stranice Kontakt

Vrati na sadržaj | Povratak na glavni meni