Kako napraviti sajt

Traži

Idi na sadržaj

Affiliate kompanije

Zarada sajtom i blogom > Affiliate kompanije


Sigurno ste dosta puta na internetu čuli za pojam affiliate (cita se afiliet) program pomoću kojeg možete da zaradite.

Affiliate može biti veoma koristan za Vas pa pažljivo pročitajte ovaj tekst jer možete dosta korisnih stvari da naučite pa da se i Vi što pre uključite u ovaj savremeni vid poslovanja .

1. Šta je to Affiliate program

2. Kako funkcioniše Affiliate program?

3. Kako iskoristiti Affiliate na najbolji način

4. Koje su prednosti affiliate programa

1. Što je affiliate program? Affiliate znaci partner i to partner u prodaji, stoga dolazimo da zaključka da je affiliate program mreža partnera odnosno mreža prodavaca,a samim tim da je to internet trgovina u kojoj ste vi šef.

2. Affiliate program funkcioniše isto kao svaka druga trgovina. Dakle da bi postali trgovac morate imati šta prodavati, dakle morate postati preprodavac. Preprodavac postajete jednostavnim upisom u affiliate program. Kao svaki trgovac vi dobijete odredjeni procenat popusta na pojedini proizvod i taj procenat je vaša zarada . Dakle kada neko od Vas kupi odredjeni proizvod on plati punu cenu a vi umanjenu cenu za svoj procenat i tako zaradjujete .

3. Najbolji učinak affiliate programa se postiže dobrom reklamom i masovnošcu. Svaka trgovina koja želi opstati na tržištu mora da ima mušterije (kupce), zbog toga se placaju ogromni iznosi za reklamiranje na radiju, televiziji, novinama..... Kod affiliate poslovanja su to linkovi , baneri, oglasi na online oglasnicima, video materijal i naravno klasični oblici plaćenih reklama kojima privlačite (usmeravate) kupce na vrata vaše trgovine.

4. Prednosti affiliate programa u odnosu na klasičnu prodaju su da vi kao prodavac (affiliate)

* nemate troškove otvaranja svog dućana, vaš dućan je beskraj interneta, dakle svaka osoba koja poseduje računar i internet je vaš potencijalni kupac
* nemate troškove prevoza ili proizvodnje proizvoda koji prodajete
* ne morate imati prostor za skladištenje robe koju još niste prodali
* nemate gnjavažu sa reklamacijama, to rešava dobavljač
* reklamiranje vašeg dućana ne morate placati
* ne morate zapošljavati radnike da prodaju vašu robu
* prodaju i reklamu obavljate iz svog doma sa dve jednostavne operacije " Copy " i " Paste "
Kako napraviti sajt | Šta je potrebno? | Kako napraviti blog | Seo - Optimizacija sajta | Promocija sajta i bloga | Zarada sajtom i blogom | Knjiga gostiju | Prijatelji sajta | Mapa Sajta

ili preko ove stranice Kontakt

Vrati na sadržaj | Povratak na glavni meni